Undefined symbols for architecture i386: "_SCNetworkReachabilitySetCallback"

Member
Posts: 164
Joined: 2010.10
Post: #1
i use xcode4, on a openglES project
i have added code for in-app purchase from the tutorial:
http://www.raywenderlich.com/2797/introd...-purchases

i have added SystemConfiguration.framework but this errors occurs:

Code:
Ld /Users/Eros/Library/Developer/Xcode/DerivedData/blatest-acmdklrqungznggpjewgxuxqsvwo/Build/Products/Debug-iphonesimulator/blatest.app/blatest normal i386
    cd /Users/Eros/Desktop/blatestDB
    setenv MACOSX_DEPLOYMENT_TARGET 10.6
    setenv PATH "/Developer/Platforms/iPhoneSimulator.platform/Developer/usr/bin:/Developer/usr/bin:/usr/bin:/bin:/usr/sbin:/sbin"
    /Developer/Platforms/iPhoneSimulator.platform/Developer/usr/bin/gcc-4.2 -arch i386 -isysroot /Developer/Platforms/iPhoneSimulator.platform/Developer/SDKs/iPhoneSimulator4.3.sdk -L/Users/Eros/Library/Developer/Xcode/DerivedData/blatest-acmdklrqungznggpjewgxuxqsvwo/Build/Products/Debug-iphonesimulator -F/Users/Eros/Library/Developer/Xcode/DerivedData/blatest-acmdklrqungznggpjewgxuxqsvwo/Build/Products/Debug-iphonesimulator -F/Users/Eros/Desktop/blatestDB -filelist /Users/Eros/Library/Developer/Xcode/DerivedData/blatest-acmdklrqungznggpjewgxuxqsvwo/Build/Intermediates/blatest.build/Debug-iphonesimulator/SLQTSOR.build/Objects-normal/i386/blatest.LinkFileList -mmacosx-version-min=10.6 -Xlinker -objc_abi_version -Xlinker 2 -framework Foundation -framework UIKit -framework OpenGLES -framework QuartzCore -framework AVFoundation -framework AudioToolbox -framework CoreAudio -framework CoreGraphics -framework OpenAL -lz -framework MediaPlayer -framework AVFoundation -framework GameKit -framework StoreKit -o /Users/Eros/Library/Developer/Xcode/DerivedData/blatest-acmdklrqungznggpjewgxuxqsvwo/Build/Products/Debug-iphonesimulator/blatest.app/blatest

Undefined symbols for architecture i386:
  "_SCNetworkReachabilitySetCallback", referenced from:
      -[Reachability startNotifier] in Reachability.o
  "_SCNetworkReachabilityScheduleWithRunLoop", referenced from:
      -[Reachability startNotifier] in Reachability.o
  "_SCNetworkReachabilityUnscheduleFromRunLoop", referenced from:
      -[Reachability stopNotifier] in Reachability.o
  "_SCNetworkReachabilityGetFlags", referenced from:
      -[Reachability currentReachabilityStatus] in Reachability.o
      -[Reachability connectionRequired] in Reachability.o
  "_SCNetworkReachabilityCreateWithName", referenced from:
      +[Reachability reachabilityWithHostName:] in Reachability.o
  "_SCNetworkReachabilityCreateWithAddress", referenced from:
      +[Reachability reachabilityWithAddress:] in Reachability.o
ld: symbol(s) not found for architecture i386
collect2: ld returned 1 exit status

if i delete framework reference the error is the same.
adding again nothing happens...
in -Xlinker 2 -framework Foundation -framework UIKit [...] sould i see "-framework SystemConfiguration" right?
why is not there?
do anyone has ideas?

pulling up the framework from the project->build phases->link binary with library making it the first framework i have this erros:

Code:
Ld /Users/Eros/Library/Developer/Xcode/DerivedData/blatest-acmdklrqungznggpjewgxuxqsvwo/Build/Products/Debug-iphonesimulator/blatest.app/blatest normal i386
    cd /Users/Eros/Desktop/blatestDB
    setenv MACOSX_DEPLOYMENT_TARGET 10.6
    setenv PATH "/Developer/Platforms/iPhoneSimulator.platform/Developer/usr/bin:/Developer/usr/bin:/usr/bin:/bin:/usr/sbin:/sbin"
    /Developer/Platforms/iPhoneSimulator.platform/Developer/usr/bin/gcc-4.2 -arch i386 -isysroot /Developer/Platforms/iPhoneSimulator.platform/Developer/SDKs/iPhoneSimulator4.3.sdk -L/Users/Eros/Library/Developer/Xcode/DerivedData/blatest-acmdklrqungznggpjewgxuxqsvwo/Build/Products/Debug-iphonesimulator -F/Users/Eros/Library/Developer/Xcode/DerivedData/blatest-acmdklrqungznggpjewgxuxqsvwo/Build/Products/Debug-iphonesimulator -F/Users/Eros/Desktop/blatestDB -filelist /Users/Eros/Library/Developer/Xcode/DerivedData/blatest-acmdklrqungznggpjewgxuxqsvwo/Build/Intermediates/blatest.build/Debug-iphonesimulator/SLQTSOR.build/Objects-normal/i386/blatest.LinkFileList -mmacosx-version-min=10.6 -Xlinker -objc_abi_version -Xlinker 2 -framework SystemConfiguration -framework Foundation -framework UIKit -framework OpenGLES -framework QuartzCore -framework AVFoundation -framework AudioToolbox -framework CoreAudio -framework CoreGraphics -framework OpenAL -lz -framework MediaPlayer -framework AVFoundation -framework GameKit -framework StoreKit -o /Users/Eros/Library/Developer/Xcode/DerivedData/blatest-acmdklrqungznggpjewgxuxqsvwo/Build/Products/Debug-iphonesimulator/blatest.app/blatest

ld: warning: ignoring file /Users/Eros/Desktop/blatestDB/SystemConfiguration.framework/SystemConfiguration, missing required architecture i386 in file
Undefined symbols for architecture i386:
  "_SCNetworkReachabilitySetCallback", referenced from:
      -[Reachability startNotifier] in Reachability.o
  "_SCNetworkReachabilityScheduleWithRunLoop", referenced from:
      -[Reachability startNotifier] in Reachability.o
  "_SCNetworkReachabilityUnscheduleFromRunLoop", referenced from:
      -[Reachability stopNotifier] in Reachability.o
  "_SCNetworkReachabilityGetFlags", referenced from:
      -[Reachability currentReachabilityStatus] in Reachability.o
      -[Reachability connectionRequired] in Reachability.o
  "_SCNetworkReachabilityCreateWithName", referenced from:
      +[Reachability reachabilityWithHostName:] in Reachability.o
  "_SCNetworkReachabilityCreateWithAddress", referenced from:
      +[Reachability reachabilityWithAddress:] in Reachability.o
ld: symbol(s) not found for architecture i386
collect2: ld returned 1 exit status


SystemConfiguration is there, the error still there...
what can it be?
thanks
Quote this message in a reply
Member
Posts: 164
Joined: 2010.10
Post: #2
found it!
i have copied the SystemConfiguration.framework into my project folder (checking the box when i added from xcode).
deleting that folder in my project now compiles well
Quote this message in a reply
Post Reply 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Level architecture question Jmcclane 4 3,971 Nov 27, 2011 01:52 PM
Last Post: Jmcclane
  IMG_Load undefined error WhatMeWorry 2 4,499 Jan 23, 2007 05:32 AM
Last Post: unknown
  Undefined symbol & getpixel Jones 7 4,491 May 21, 2006 01:14 AM
Last Post: OneSadCookie
  Mock Hard Drive Architecture Nick 6 4,981 Jun 16, 2005 09:49 PM
Last Post: Nick